Οδηγίες για τις περούκες

Χρήσιμες οδηγίες για τις περούκες

Η χρήση περούκας είναι μία από τις προτεινόμενες λύσεις στο πρόβλημα της απώλειας των μαλλιών λόγω των παρενεργειών της χημειοθεραπείας. Να τονιστεί από την αρχή πως η απώλεια των μαλλιών δεν έχει συνέπειες για τη σωματική υγεία ωστόσο αποτελεί – κυρίως για τις γυναίκες – μια τραυματική εμπειρία και έχει επιδράσεις στην ψυχική υγεία τους. Το βίωμα της απώλειας των μαλλιών είναι ένα πολύ προσωπικό βίωμα και συνδέεται κυρίως με το συμβολικό χαρακτήρα που έχουν τα μαλλιά όσον αφορά τη θηλυκότητα και τη γοητεία μιας γυναίκας.
Στόχος του άρθρου αυτού είναι να παρέχει όσο το δυνατόν πληρέστερες οδηγίες οι οποίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως η ψυχική υγεία και η αυτοεικόνα της πάσχουσας, όπως έχουν δείξει πολυάριθμες έρευνες, συνδέεται άμεσα με την πορεία της θεραπείας.

Α.- Από τη στιγμή που θα αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο να έχετε απώλεια των μαλλιών σας – ολική ή μερική- καλό είναι να εξετάσετε τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Η χρήση περούκας δεν είναι φυσικά η μόνη λύση – υπάρχουν γυναίκες που χρησιμοποιούν τυρμπάν ή μαντήλια – αλλά είναι ίσως η μόνη λύση που δίνει στη γυναίκα την εικόνα που είχε πριν την ασθένεια και ενισχύει αποφασιστικά το αυτοσυναίσθημα και την αυτοπεποίθησή της.

Β.- Αφού καταλήξετε στη χρήση περούκας θα πρέπει να επιλέξετε το είδος της περούκας που θα χρησιμοποιήσετε. Όταν αναφερόμαστε στο είδος της περούκας αυτό αφορά τη σύνθεση της τρίχας κι εδώ οι επιλογές είναι ουσιαστικά δύο. Οι περούκες με συνθετική και οι περούκες με φυσική τρίχα. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως τόσο οι περούκες με συνθετική όσο και οι περούκες με φυσική τρίχα μπορούν να είναι το ίδιο ποιοτικές. Οι διαφορές τους εντοπίζονται κυρίως στην υφή της τρίχας, τις δυνατότητες παρεμβάσεων και τις απαιτήσεις συντήρησης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε βέβαιες πως η περούκα που θα προμηθευτείτε είναι υποαλεργική, έχει πιστοποίηση και συνοδεύεται από την ανάλογη γραπτή εγγύηση.
Οι περούκες με φυσική τρίχα έχουν το πλεονέκτημα πως πλησιάζουν περισσότερο την αίσθηση της φυσικότητας, μπορούν να βαφτούν και να χτενιστούν. Απαιτούν ωστόσο περισσότερη συντήρηση και κοστίζουν ακριβότερα από τις συνθετικές.
Οι περούκες με συνθετική τρίχα διατηρούν το χτένισμά τους και τη φόρμα τους πολύ περισσότερο και δείχνουν εξίσου φυσικές αφού η συμπεριφορά της τρίχας, χάρις στο κενό αέρα που περιέχουν, τους δίνει εξαιρετική απαλότητα και φυσική κίνηση.

Γ.- Καλό είναι, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, να επισκεφθούμε ένα κατάστημα περουκών πριν την ολική απώλεια των μαλλιών. Έχουμε έτσι τη δυνατότητα να επιλέξουμε περούκα που θα μοιάζει πολύ με τα φυσικά μας μαλλιά. Οι οργανωμένες και σύγχρονες επιχειρήσεις περουκών διαθέτουν πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων κι έτσι θα μπορέσουμε εύκολα να βρούμε την επιθυμητή λύση.

Δ.- Όσο σημαντική είναι η αίσθηση που μας δίνει η εξωτερική εικόνα της περούκας δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει τι εσωτερικό της καθώς είναι αυτό που έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας, το οποίο, όπως είναι φυσικό, παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία. Την ποιότητα του εσωτερικού – η οποία δεν είναι ίδια για όλες τις περούκες – την εξασφαλίζουν τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και τα οποία είναι σίγουρα και ασφαλή στις περούκες που έχουν πιστοποίηση CE και είναι φυσικά υποαλεργικές. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα εγγυώνται η χώρα προέλευσης και οι αντίστοιχοι έλεγχοι στους οποίους έχει υποβληθεί η περούκα.
Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως η αίσθηση σοβαρότητας και υπεύθυνης αντιμετώπισης που μας παρέχει η επιχείρηση στην οποία απευθυνόμαστε είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μας εγγυάται τόσο τη σωστή επιλογή όσο και τη συντήρηση και περιποίηση της περούκας για όσο καιρό τη χρειαζόμαστε.

You Might Also Like